Співробітники внутрішньої безпеки виявляють спроби дачі неправомірної вигоди працівникам ДАІ

137810300З 13 червня на Тернопільщині, як і по всій Україні, проводяться профілактичні заходи з виявлення та документування спроб дачі незаконних грошових винагород працівникам Державтоінспекції
Протягом лише одного дня у Тернополі співробітники відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС в Тернопільській області спільно з працівниками УДАІ зафіксували два таких факти. Щоб уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху, кожен із водіїв намагався «відкупитися» від працівника ДАІ на місці. Натомість таке вирішення питання обернулося для автопорушників проблемами із законом.
Так, водій автомобіля марки «Мерседес Віто», порушивши вимоги дорожнього знаку «Напрямок руху по смугах», намагався «закрити очі» співробітнику ДАІ 200-гривневою купюрою. Ще один автопорушник хотів надати автоінспектору неправомірну вигоду в сумі 50 гривень за нескладання на нього адмінпротоколу за статтею частиною 1 статті 122 КУпАП. Як з’ясувалося, водій при повороті ліворуч не надав перевагу транспортному засобу, що рухався йому на зустріч. Правоохоронці задокументували дані факти. Відомості про них внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 369 КК України.
Правоохоронці і надалі виявлятимуть та документуватимуть спроби дачі неправомірної вигоди працівникам ДАІ.
Кожен громадянин повинен пам’ятати: пропонуючи неправомірну вигоду працівникові міліції, ви накликаєте на себе зайві неприємності, пов’язані із порушенням закону. Адже за вчинення подібних дій передбачена кримінальна відповідальність.

Вам також може сподобатися