У Тернополі стартує дитяча літня школа

litoТернополян, у яких ще немає планів на літо, запрошують у дитячу літню школу. Тут на школярів чекають розваги, захоплюючі квести, змагання, нові знайомства та майстер-класи. У школу приймають дітей віком від 10 до 14 років. Участь у проекті є безкоштовною.
У зв’язку з подіями у державі в області припинено роботу практично усіх пришкільних таборів. Поряд з тим, батьки побоюються відпустити від себе дітей в інші міста до родичів та знайомих. Напруженою залишається ситуація в Одесі, Херсоні та Миколаєві. Відтак існує ризик, що тернопільські школярі влітку не матимуть де себе подіти.
На допомогу дітям прийшли активні тернополяни. Два роки вони виношували ідею створення дитячої літньої школи. Однак раніше вона не знаходила підтримки у влади. Зараз проектом зацікавились підприємці-благодійники, які готові взяти на себе витрати щодо його реалізації. Загалом літня школа планує охопити 100-200 дітей, зазначає координатор проекту Лілія Проць.  Адже під час літніх канікул, як каже вона, багато дітей просто блукають містом і не мають чим зайнятися.
Дитяча літня школа стартує в Тернополі 30 червня. У ній будуть задіяні діти віком 10-14 років. Організатори поділять дітей на чотири команди. Групуватимуть за віком та статтю: окремо хлопці та дівчата, окремо категорії від 10 до 12 та від 12 до 14 років.
– Серед дітей організуємо командну першість. Проводитимемо конкурси, вікторини, змагання. Кожного дня успішність дітей оцінюватиметься очками і підбиватимуться підсумки, – каже Лілія Проць. – Це чудова альтернатива відпочинку в таборі. Весь день діти будуть задіяні у цікавій роботі.
Також учасники школи матимуть можливість зустрітися з відомими тернополянами. Хто саме це буде, вони визначатимуть самостійно  шляхом голосування. Школа працюватиме над патріотичним та спортивним вихованням маленьких тернополян.  Їм влаштовуватимуть флешмоби на знання історії міста, проводитимуть неординарні екскурсії. На майстер-класи організатори запрошуватимуть майстрів із писанкарства, ковальства, лялькарок.
Зголошуватись у дитячу літню школу можна за номерами телефонів: 050-90-90-773, 097-312-76-60 або писати на електронну адресу: lilya_prots@mail.ru

Юлія Міщук
Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися