Як у Тернополі проходить ЗНО?

964048Вже відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних мов, української мови та літератури, російської мови та математики.
Цьогоріч учасників тестування значно менше, ніж торік. Це пов’язано з ситуацією в країні, – пояснюють у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти.
На Тернопільщині тестування з української мови та літератури склало понад три тисячі абітурієнтів. На тестуванні з російської мови було лише тридцять шість учасників. Математику складало чотири тисячі сто п’ятнадцять абітурієнтів.
Було зафіксовано немало порушень. Найбільш поширене – спроба скористатися мобільним телефоном. Траплялися випадки, коли абітурієнти забували паспорти.
Паспорт і запрошення на тестування перевіряють при вході до пункту тестування. Будь-які електронні засоби заборонені. Особисті речі необхідно залишити за дверима аудиторії, у якій відбувається зовнішнє незалежне оцінювання.
«Абітурієнти знають свої права і як себе вести під час незалежного оцінювання. Але це не завадило їм допустити певні порушення. Учасники тестування забували документи, робили спроби користуватися мобільними телефонами. Це основні порушення. Відбулося найбільш масове тестування – з української мови та літератури. Вже склали абітурієнти російську мову. На цей предмет зареєструвалося найменше учасників. Хочу нагадати, що абітурієнти мають можливість перескласти іспит. Але для цього необхідна поважна причина – стан здоров’я, наприклад. У цьому випадку треба писати заяву на апеляцію. », – розповів заступник директора з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

Джерело: 0352.ua

Вам також може сподобатися