Злодія-барсеточника викрили тернопільські міліціонери

150613Не залишати в транспортних засобах цінних речей, документів  та грошей – таку пораду, мабуть, чув кожен і не раз. Та не всі прислухалися. Підтвердженням цьому – нові випадки крадіжок.
Нещодавно від злодіїв потерпів 35-річний житель селища Велика Березовиця Тернопільського району. Чоловік залишив свою автівку незачиненою на декілька хвилин, а коли повернувся, то помітив, що пропала барсетка з грошима та документами.  Про крадіжку потерпілий повідомив працівників районної міліції.
Міліціонери розшукали зловмисника за «гарячими слідами». Причетним до крадіжки виявився 46-річний житель села Великі Гаї. Як з’ясувалося, чоловік не вперше займається крадіжками. На його рахунку декілька судимостей за майнові та наркозлочини. Вочевидь, покидати злодійське ремесло лиходій ніяк не бажав. Щоразу, коли випадала нагода щось потягнути брався до діла.
Як встановили правоохоронці, того дня підозрюваний, вештаючись без діла, запримітив вантажний мікроавтобус. Увагу злодія привернула барсетка, залишена на передній панелі. Бажання легкої наживи виникло одразу. Підійшовши ближче, побачив, що авто незамкнене, а власника немає поряд.  Заліз до машини і забрав барсетку. Здобиччю злодія стали чотири тисячі гривень та документи. Коли підозрюваного розшукали правоохоронці, від крадених грошей у нього залишилася лише половина, решту встиг витратити на власні потреби.
Проти злодія відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 ККУ (крадіжка, вчинена повторно). Міліціонери перевіряють зловмисника на причетність до вчинення аналогічних протиправних діянь.
Правоохоронці вкотре застерігають власників автівок  – не залишайте цінних предметів, а тим паче, грошей у салонах, не спокушайте злодіїв. Безпека вашого майна залежить насамперед від вас самих.
Коли ж сталося так, що ви потерпіли від злодіїв, не зволікайте – негайно телефонуйте за номером 102.

Вам також може сподобатися