Іван Чайківський готовий виділити мільйон гривень на “лінію Маннергейма”

1122Перед другою світовою війною мирну Фінляндію від Сталіна врятувала “лінія Маннергейма” (широчезна сітка дотів та інших захисних споруд), а тепер подібний бастіон повинна збудувати Україна — щоб захистити себе від Путіна”, вважає керівник однієї з найбільших агрокорпорацій Тернопільщини Іван Чайківський.

 – Я готовий виділити мільйон гривень на облаштування стіни безпеки на україно-російському кордоні, – каже гендиректор “Агропродсервісу”. – В теперішніх умовах – спорудження муру – головне завдання національної безпеки. Від його вирішення залежить майбутнє мільйонів українців та життя тисяч військовослужбовців, які зараз воюють з сепаратистами на Сході України. Ми повинні зупинити тероризм та повернути мир на українську землю.

Такий “мур” відсік би терористів на Донбасі від їхніх російських баз, зупинив би потік озброєних найманців і техніки, загальмував би переправлення боєприпасів та наркотиків.

Першим ідею та схему будівництва стіни безпеки на кордоні з Росією запропонував губернатор Дніпропетровської області, мільярдер Ігор Коломойський. Згідно з його проектом планується спорудження суцільної 1920-кіломет­рової загорожі із надміцної сталі, з колючим дротом під електричною напругою, а також облаштування інших інженерно-фортифікаційних споруд оборонного призначення, зокрема непрохідних для танків і “бетеерів” ровів, мінних полів, встановлення сигналізаційної апаратури, які б не дозволили проникнення ворога на нашу територію. Усі ці роботи можна провести за 5-6 місяців.

1123

Джерело:  За Збручем

Вам також може сподобатися