На Тернопільщині зроблять дороги до популярних туристичних об’єктів

20140616Проаналізувавши реальний стан речей в різних галузях життєдіяльності області, голова ОДА та його заступники, з’ясували, що Тернопілля сьогодні займає останні місця не тільки на рівні України, а й на рівні областей-сусідів. В той же час таке невтішне становище показує, над чим необхідно працювати, щоб змінити ситуацію.

 – Тернопільщина має зручне географічне розташування, – говорить заступник голови ОДА Леонід Бицюра. – Це дає можливість використати наш регіон, як перехрестя транспортних магістралей. Дві міжнародні траси проходять через область, але через погані дороги перевізники обминають не тільки нашу область, а й Україну взагалі.

Ремонт доріг та розвиток транспортної інфраструктури в облдержадміністрації наразі обрали одним із пріоритетів, у який будуть вкладати кошти. Так, виділення коштів на ремонт доріг уже розглянули на сесії обласної ради 17 червня. Зокрема, Олег Сиротюк зазначив, що будуть відремонтовані ділянки на трасі Рівне-Чернівці, Львів-Хмельницький. Це вперше коли область власний ресурс частково переправляє на дороги державного значення. Через погане дорожнє покриття в області є понад 80 місць, де постійно трапляються ДТП. В адміністрації мають намір для початку наполовину скоротити кількість таких місць, відремонтувавши їх. Окрім того, зроблять дороги і до туристичних об’єктів. Наразі стратегічними обрали Вишнівецький замок, Збаразький замок та печери у Кривче.

– По документах на облаштування інфраструктури поблизу печери у Кривче, яке розробили раніше, включаючи майданчик для вертольотів, необхідно 24 мільйонів гривень, – каже Леонід Бицюра. – Зрозуміло, що говорити про вертолітній майданчик сьогодні недоцільно, тому ми скоригували документи до 10-ти мільйонів гривень. Наразі біля печер необхідно зробити дорогу, елементарні зручності та заклади громадського харчування. Необхідно також добудувати готель поблизу Збаразького замку. Там є готель, розрахований на 30 місць, а туристичний автобус має щонайменше 35-40 місць. Відповідно, туристичні групи просто відмовляються там зупинятися. Щодо Вишнівецького замку, то хочемо використовувати його для проведення різних дипломатичних заходів країн Європи.

Ольга Трач

Фото автора

Джерело:  За Збручем

Вам також може сподобатися