Раніше по субсидії зверталися близько 5 тисяч сімей тернополян, тепер очікують аншлаг

SulumaПро діяльність управління соціальної політики, а також зміни у сфері надання соціальних виплат йшлося сьогодні, 17 червня, на прес-конференції в. о. начальника управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимира Сулими.

– Сьогодні у нашому управління на обліку перебувають близько 19 тисяч людей, які отримують різні державні соціальні допомоги, пільги та компенсації. Це – приблизно на 1800 осіб більше порівняно з минулим роком, – розповідає Володимир Сулима.

Зокрема, для отримання житлових субсидій щороку звертаються близько 5 тисяч сімей. Хоча цього року в управлінні очікують збільшення кількості звернень у зв’язку з підвищенням вартості тарифів комунальних послуг.

– Уперше Кабінет Міністрів призначив компенсації за додаткові витрати на оплату послуг газопостачання, централізованого постачання гарячої води та централізованого опалення, – додає Володимир Сулима. – Для її отримання тернополяни повинні надати в управління соціальної політики заяву з довідкою про склад сім’ї та довідку про доходи кожного члена сім’ї. Відзначу, що компенсацію не будуть перераховувати громадянам персонально, а надавачам комунальних послуг. А ті, у свою чергу, мінусуватимуть із рахунків осіб певну суму.

До слова, з 1 липня також змінюється розмір виплат при народженні дитини, яка тепер становитиме 41 тис. 280 грн, незалежно від того, яка це дитина у родині. Одноразово виплачуватимуть 10 тис. 320 грн, а решту суми – протягом трьох років по 860 грн щомісяця.

Джерело: 7 Днів

Вам також може сподобатися