Леонід Бицюра вирішить, що робити з довгобудами Тернопілля

3Що робити з об’єктами незавершеного будівництва в області вирішує спеціальна комісія під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри.

«Сфера незавершеного будівництва для нас цікава, адже,  з одного боку, – це величезне навантаження на бюджет, а з іншого – відсутність річного фінансування на такі об’єкти зумовлює значне здорожчання по  їх проектно-кошторисній документації, – пояснює заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. – Ось, наприклад, ми  маємо умовний об’єкт на десять мільйонів гривень. За рік через інфляцію, ріст цін на матеріали та послуги він здорожчає на 15 відсотків та коштуватиме вже на півтора мільйона більше.  Відповідно мільйон, який ми на нього виділимо, допоможе, що мертвому припарка. Розпорошення коштів з міського, обласного, державного бюджетів жодного позитивного ефекту, як бачимо, не дають. Кошти необхідно концентрувати, щоб поетапно завершити будівництво усіх наявних об’єктів».

Департаменти ОДА подали пропозиції щодо формування списку об’єктів незавершеного будівництва. Перелік об’єктів незавершеного будівництва державної та комунальної форми власності налічує 94 об’єкти, з яких пропонується добудувати за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів 36 об’єктів, по інших об’єктах спільно з органами місцевого самоврядування будуть прийняті рішення про шляхи добудови та можливість перепрофілювання, продажу або списання незавершеного будівництва.

Також визначено 179 об’єктів державної та комунальної форми власності, де виконані роботи з капітального ремонту та реконструкції будуть передані власникам та балансоутримувачам.

Перелік недобудованих об’єктів уточнюється  з урахуванням даних Головного управління статистики у Тернопільській області, жоден об’єкт незавершеного будівництва державної та комунальної форми власності не залишиться поза увагою.

Вам також може сподобатися