Волонтерка Євромайдану з Донеччини Ліза Шапошнік житиме в Тернополі

sam_1329Ліза Шапошнік носитиме військову форму, доки в Україні не завершаться бойові дії. 13 червня відома волонтерка столичного Майдану Ліза Шапошнік приїхала до Тернополя на постійне місце проживання.

До революційних подій Ліза жила в місті Дружківка, що на Донеччині. Її приїзд до Києва збігся з початком Євромайдану. Під час подій на Майдані Ліза власним прикладом показала мільйонам людей, як треба боротися за майбутнє держави. Незважаючи на те, що дівчина страждає на ДЦП, вона працювала волонтером Майдану. Історія молодої дівчини настільки вразила людей, що Лізу Шапошнік назвали головною краплею в океані Євромайдану, і в її честь назвали загін із понад півтори тисяча волонтерів, які працювали на кухні Майдану.

– На мене і мого чоловіка антимайдан оголосив полювання. Щоб не створювати провокаційні ситуації в Києві, вирішили шукати більш безпечне місце, – розповідає Ліза. Вона в Тернополі перебуває лише другий тиждень, але вже вважає себе майбутньою тернополянкою. Ще до приїзду до Тернополя вже мала у місті багато друзів – це тернопільські майданівці, з якими Ліза познайомилася на Майдані у Києві.

“Коли біля Тернопільської ОДА побачила пам’ятник Степану Бандері і прапор УПА, сказала: “Я звідси нікуди не поїду. Тут живуть люди, які поважають свою історію, люблять рідну країну”, – ділиться враженнями  Ліза і додає, що на Донеччині житла вже не має. “Нещодавно моя сусідка телефонувала мені з Донеччини і сказала: “Нема в тебе більше житла, виселили тебе”. – Якісь люди зайшли, забрали усі мої речі і живуть зараз там”.

У Тернополі силами громадськості та місцевої влади для Лізи шукають житло, намагаються знайти кімнату в гуртожитку. Ліза продовжуватиме громадську діяльність, працюватиме волонтером, планує підключитися до роботи  зі збору гуманітарної допомоги для українських бійців, а також – з прийому біженців. Але найбільше дівчина бажає допомагати українським військовим боротися із терористами.

“Хочу їхати на Схід, захищати країну, але через інвалідність не беруть. Треба просто сісти і поїхати, а там вже куди дінуться – поставлю перед фактом, що приїхала. Треба ще стрільбу відпрацювати”, – каже Ліза Шапошнік.

У знак солідарності і підтримки мирних жителів Західної України та українських бійців, які захищають рідну землю, Ліза Шапошнік носить військову форму. Водночас таким чином вона постійно хоче нагадувати людям, що в країні відбуваються бойові дії. Каже: “такий одяг носитиму, доти, доки не завершиться війна, яку Росія оголосила Україні”.

Тамта ҐУҐУШВІЛІ

Джерело: День

Вам також може сподобатися