Як на Тернопільщині протидіють митним правопорушенням

622124 Задля зростання ефективності правоохоронної діяльності органів доходів і зборів в напрямку запобігання та протидії контрабанді, боротьби з порушеннями митних правил, посадові особи Тернопільської митниці Міндоходів здійснюють комплексний моніторинг зовнішньоекономічних операцій, митних формальностей, процедур митного контролю й митного оформлення товарів та транспортних засобів.

Здебільшого працівники Тернопільської митниці Міндоходів виявляють порушення митних правил, коли є значний асортимент продукції, внаслідок чого декларант може помилитись, зазначаючи їх кількість. Загалом основними предметами правопорушень в області були транспортні засоби.

Пріоритетним напрямком в боротьбі з митними правопорушеннями є аналітично-пошукова робота, яка полягає у проведенні відповідних заходів щодо взаємодії й обміну інформацією з митними органами іноземних держав. Зокрема, працівниками Тернопільської митниці Міндоходів з початку 2014 року підготовлено 2 запити до митних органів іноземних країн та отримано 10 відповідей на запити митниці. Також з метою виявлення та припинення порушень митних правил, попередження незаконного обігу заборонених предметів працівники оперативного відділу боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями використовують службового собаку при здійсненні митного контролю товарів і транспортних засобів.

Окрім цього, працівники Тернопільської митниці Міндоходів спільно з Державтоінспекцією проводять виїзди на автошляхи Тернопільщини з метою виявлення та припинення фактів незаконного користування нерозмитненими чи незареєстрованими у відповідному порядку транспортними засобами.

Так, з початку цього року складено 2 протоколи стосовно перевищення встановленого строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів за ст. 481 Митного кодексу України, внаслідок чого громадян притягнуто до відповідальності.

Вам також може сподобатися