Спроби дати неправомірну вигоду інспекторам ДАІ обертаються для водіїв-порушників неприємностями із Законом

300560Співробітники відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС в Тернопільській області спільно з працівниками УДАІ продовжують виявляти водіїв-порушників, які намагаються відкупитися у працівників ДАІ на місці, без складення протоколу. Не зупиняє керманичів авто те, що за подібні дії їх можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Днями співробітники відділу внутрішньої безпеки  зафіксували спробу дачі неправомірної вигоди державтоінспектору. Подія сталася у Зборівському районі. Під час нагляду за дорожнім рухом  інспектори ДАІ зупинили водія «Жигулів».  Як з’ясувалося, на автівці були встановлені шини різної модифікації з різними малюнками протекторів. Водій  за нескладання адмінпротоколу намагався дати хабара інспектору ДПС. Даний факт зафіксували правоохоронці.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за частиною  1 статті 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це від 8 500 до 12 750 тис. грн.,  або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Спецоперація із виявлення водіїв, які намагаються уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, пропонуючи грошові винагороди інспекторам ДАІ, триватиме і надалі.

Вам також може сподобатися