Символіка “5.10” заполонила вулиці міста

1403365981_img_9367Логотип “5.10” невідомі наносять червоною фарбою на фасади будинків, зупинки громадського транспорту, пішохідні доріжки, паркани тощо. Далеко не всі тернополяни розуміють хто і для чого це робить. Більшість же городян вважає таке графіті – звичайним хуліганством.

– Я справді не можу збагнути, кому це треба. Ну, малювати ці цифри, – каже 36-річна Ірина Гранчук. – Їду у маршрутці, і таке враження, що ці цифри мене переслідують. То на зупинці побачу, то десь на будинку є намальовано. Все місто загадили тим. Але хіба то мистецтво? Це ж, як на мене, хуліганство звичайне. Чому цим не займеться міліція?

“5.10” – символіка вітчизняної політичної партії. Її створити у березні цього року. Логотип політсили означає дві основні ідеї, які переслідують у партії. Це відмова від сплати майже всіх податків. Єдине: 5% – оплата податку з продажів. За це сплачує покупець. 10% – соцподаток. Це сплачує, примірмо, одержувач зарплати.

– Чув про цю партію. Не казатиму, що саме про неї думаю, – пояснює студент Сергій Опришко. – Але піарити себе, як політичну силу, дитячим розмальовуванням будинків – це якийсь абсурд. Якщо хтось тією організацією займається – то чого не зроблять просто рекламу десь на білборді, наприклад? А так – маразм якийсь получається. І ще вигляд міста псують.

Чи розцінюється подібне “політичне образотворче мистецтво” хуліганством – кореспондент 20minut.ua звернувся за коментарем в обласне управління міліції. У відомстві пообіцяли відповісти у понеділок, 23 червня. Коментар опублікуємо одразу ж.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися