На Тернопільщині збирають гроші та продукти для військових

vlcsnap-2014-06-22-09h51m25s2 Продукти та гроші для українських військових збирають на Тернопільщині. На волонтерських засадах їм допомагає тернополянка Алла Борисенко. Без допомоги місцевого населення, каже, нашим солдатам на Сході України було б набагато важче. Сьогодні харчі для українського війська збирали у Настасові Тернопільського району.

Настасівські хлопці передають українським військовим вітання, а разом із тим – і що поїсти. Їх завдання – обійти кожну хату і попередити, що прийдуть ще раз – по харчі для армії.

– В нас в Настасові нема таких, щоб не допомагали. Куда не заходим, всюда все здають, – розповідає житель Настасова Павло.

Закрутки, варення, сало, олія та крупи – кожен ділиться, чим багатий. Вчора хлопці об’їхали пів Настасова, назбирали цілий бус харчів. На сьогодні залишилось ще пару вулиць. Чому треба допомогти українському військовому – знає кожен із них.

– Якби не вони, то не знати, чи ми би тут стояли всі.

Аби відвезти зібрані продукти, у селі зібрали дві тисячі гривень. Із Настасова до війська мобілізували вже чотирьох чоловіків. Ще двадцять – проходять медогляд. Сільський голова і сама організовує допомогу для військових, і інших сільських голів закликає бути ініціативними.

– Недавно від імені громади я придбала бронежилет, повністю всю форму для нашого односельчанина  Олега Пиндоса, який уже на протязі трьох місяців знаходиться в бойових точках Сходу, – говорить сільський голова с. Настасів Тернопільського р-ну Дарія Блащак.

На Тернопільщині одною із активісток, що допомагає українським військовим на Сході є Тернополянка Алла Борисенко. Зібрані продукти, засоби гігієни та інші необхідні речі вона особисто відвозить у Словянськ, Донецьк, Луганськ, Маріуполь.

– Без місцевого населення той кусок роботи не зробили б. Виходить, одне, допомагають сільські люди, а ми вже відвозимо туди на частини, -каже волонтер Алла Борисенко.

Кожен, хто хоче допомогти українському солдату – харчами, грошима, військовим спорядженням – може перерахувати гроші на рахунок, вказаний на екрані, або ж зателефонувати за номерами 093-384-42-11, 068-657-39-26.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися