Правоохоронці проводять перевірку за фактом незаконного вилову риби у Бучацькому районі

4050Нещодавно інспектори Тернопільрибоохорони у селі Губин Бучацького району виявили  чоловіків, які займалися незаконним рибним промислом на річці Дністер. Про даний факт вони повідомили співробітників Бучацького райвідділу міліції.
Виїхавши на місце події, правоохоронці побачили на човнах двох чоловіків, які здійснювали незаконний вилов риби, використовуючи для цього заборонені знаряддя вилову, а саме сітки. Причетними до протиправного виявилися двоє місцевих жителів. Міліціонери вилучили у них кілька  кілограмів незаконно виловленої риби та сітки.
Поряд з цим, на одному із місцевих інтернет-сайтів поширено інформацію про те, що до незаконного вилову риби нібито причетний один із працівників суду.  Правоохоронці з’ясовують його причетність до незаконного вилову рибу.
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України. Подібні дії караються штрафом у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Досудове розслідування наразі триває.

Вам також може сподобатися