Тернопільські УБОЗівці викрили групу осіб, які вчинили насильство щодо працівника міліції

DSC_0459Співробітники Управління боротьби з організованою  злочинністю УМВС України в Тернопільській області викрили групу з шести осіб, які вчинили насильство  щодо оперативника підрозділу, який був при виконанні службових обов’язків. Протягом шести годин вони утримували міліціонера у будинку одного з них. Під час цього наносили правоохоронцю тілесні ушкодження, а також заволоділи його особистими речами.

Працівники УБОЗу підготували та провели спеціальну операцію щодо викриття зловмисників.  Під час затримання, особистого огляду та обшуків у них вилучили три травматичних та один пневматичний пістолети. За попередніми даними експертів серед вилученого також бойова граната «РГД-5», два ножі кустарного виробництва з ознаками холодної зброї, дерев’яна бита, майже сотня набоїв калібру 7,62 мм, понад десяток набоїв калібру 9 мм, засоби зв’язку, військові однострої, а також автомобіль «Тойота-Лендкрузер». Крім цього, у підозрюваних вилучили муляжі трьох автоматів «АКС-74» та один автомату «Томсон».

До слова, п’ятеро осіб, які вчинили протиправні дії щодо працівника міліції, раніше судимі за майнові та наркозлочини, хуліганства, нанесення тілесних ушкоджень.

Щодо підозрюваних відкрито кримінальне провадження. Їм інкримінують частину 2 статті 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та частину 2 статті 186  (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб).

На даний час один із підозрюваних, в  порядку статті 208 КПК, затриманий.

Правоохоронці з’ясовують походження вилученої зброї, а також  перевіряють вказаних осіб на причетність до вчинення  інших злочинів.

Вам також може сподобатися