Міліціонери затримали юнацький злодійський дует, який займався грабежами та крадіжками

DSC_0011Бажання швидко та легко заробити гроші об’єднало двох хлопців із Кременця у злодійську спілку. За два тижні зловмисники скоїли два пограбування та крадіжку. Злочини чинили з жорстокістю, застосовуючи  до своїх жертв насильство. Хтозна, чим би все завершилося, якби на їх шляху не стали працівники місцевого райвідділу.
Як розповів перший заступник начальника Кременецького райвідділу  міліції Володимир Галевич, один із затриманих у вчиненні злочинів ще не досяг повноліття – йому 17,  його спільнику – 20. Хлопці проживають по-сусідству. Обоє –  з неблагополучних родин, ніде не навчаються, не працюють  і раніше неодноразово мали проблеми із Законом. Неповнолітній же почав вчиняти нові злочини,  перебуваючи  під слідством.
Першою жертвою зловмисників стала 55-річна кременчанка, яка пізно ввечері поверталася додому. Вони не лише пограбували  жінку, а й побили металевою палкою. Відібравши сумку, втекли. Здобиччю грабіжників стали мобільний телефон та кілька сотень гривень.
Наступним місцем збагачення злодійського дуету став місцевий бар. Звідти поцупили три жіночих сумки. Скористалися тим, що відвідувачі закладу веселилися на літній площадці, а речі залишили без нагляду всередині приміщення. Загалом вдалося збагатитися майже на тисячу гривень.
Фінальною для зловмисників стала вилазка до будинку 74-річної жительки села Жолоби.  Хлопці добре відали, що жінка мешкає самотньо, тож відібрати гроші у старенької пенсіонерки було чи не найлегшим для них завданням. Вночі подалися на обійстя. До хати залізли через вікно. Допоки один зі зловмисників душив жінку та вимагав показати, де гроші, інший з ліхтариком в руках шукав бабусині заощадження. Та пенсіонерці вдалося вирватися, вона почали кричати та кликати на допомогу. Грабіжники злякалися та втекли. З собою їм вдалося прихопити лише мобільний телефон, який загубили неподалік від місця скоєння злочину.
Кримінальні походеньки крадіїв-грабіжників припинили співробітники кременецької міліції.  Зловмисників взято під варту. Їм інкримінують частину 3 статті 185 (крадіжка) та частини 2 та 3 статті 186 (грабіж). Триває досудове розслідування.

DSC_0018

Вам також може сподобатися