У Тернополі проходить виставка відомого художника-карикатуриста

vlcsnap-2014-06-24-11h56m23s17Знаний художник-карикатурист Микола Дмітрух представив тернопільській публіці напрацювання усього життя. Виставка, символічно приурочена до ювілею митця, зібрала чимало шанувальників творчості. Відвідувачі мали змогу побачити як дитячі роботи митця, так і сучасний доробок.

Відомий тернопільський художник-карикатурист Микола Дмітрух , у близьких колах якого називають Королем дружнього шаржу, днями відсвяткував 60-ліття. Власний ювілей митець вирішив відзначити виставкою робіт, які творив понад півстоліття.  Перші малюнки були написані у восьмирічному віці. Ранню колекцію, яка складається з 12 картин, художнику зберегли батьки, зокрема мама, яка, зізнається Микола Дмітрух, передала свою пристрасть до малювання сину.

– Якщо по-правді сказати, якщо починати спочатку, це 50 років давності мої роботи, які по центру висять – мої дитячі роботи. Я почав від них і до теперішнього часу. Робіт 45, не рахуючи цих дитячих робіт. Дитячих 12 робіт, а вік від 8 до 12 років. У такому віці я малював роботи. Збереглись завдяки моїм батькам, і я вирішив їх представити, – розповідає художник-карикатурист Микола Дмітрух.

Всього у тернопільській картинній  галереї виставлено понад 60 картин митця, написаних у різних жанрах. Зокрема графіка, живопис та авторські ілюстрації. Нема лише карикатури – автор незабаром планує організувати окрему виставку сатиричних малюнків. Роботи Миколи Дмітруха зберігаютья у музеях, арт-галереях та приватних колекціях по всьому світу. Талановитий художник також  прославився рекордом світу зі створення шаржів – 59 робіт за годину .

Крім цього художник знайшов себе в ілюструванні книг. Зокрема, саме його майстерної руки ілюстрації до книг Богдана Бастюка – “Восьма по десятій”, “Дорослим про дітей”, “Люті сусіди”, “Між пірначем і товкачем”, а також Богдана Мельничука “Невідоме про відомих” та “Крапелини”.
Художник не любить реалістичні картини, саме тому у кожній з його робіт проглядається щось незвичайне, особисто авторське.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися