Біженці зі Сходу шукають роботу на Тернопільщині

383377258Останнім часом пріоритетним напрямком роботи служби зайнятості є допомога переселенцям зі східних областей України та Криму, які прибувають на Тернопільщину. Так, 26 червня 2014 року в приміщенні Тернопільського міськрайонного центру зайнятості проведено семінар із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці регіону з безробітними, які переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції та зареєструвалися у службі зайнятості.

Начальник юридично-договірного відділу Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Марія Франчук ознайомила учасників семінару з вимогами законодавства у період перебування на обліку в центрі зайнятості, правами та обов’язками зареєстрованих безробітних, комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості.

Також присутніх ознайомили з законодавчими та нормативними актами, що стосуються:

– забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України;
– свободи пересування та вільного вибору місця проживання в Україні;
– біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту;
– додаткових заходів з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя в інші регіони України.

Учасникам семінару надана інформація про контакти урядової «гарячої лінії», «гарячої лінії» по Тернопільській області, органів соціальної сфери, охорони здоров’я, державної міграційної служби.

Слухачі семінару отримали відповіді на запитання та подякували за надану ґрунтовну інформацію. Семінар відвідали 11 учасників, які переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Джерело: Свобода

Вам також може сподобатися