Обласна рада вирішила позбавитися частини автопарку

72Тернопільська обласна рада надала дозвіл автотранспортному підприємству на продаж частини автотранспортних засобів. Залишкова вартість шести машин становить менше 27 тисяч гривень.

Зазначимо, що всі ці автомобілі, м’яко кажучи, не першої свіжості.

– Ці автомобілі стоять та гниють, обласна рада не має коштів на їх ремонт, користі з них немає жодної, а місце в гаражі займають. Якщо ми ці автівки продамо, то, по-перше, отримаємо гроші, по-друге, вивільнені площі АТП можна здавати в оренду під стоянку автотранспорту, відповідно теж можна заробляти певні кошти, – зазначив голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець.

Як розповів Василь Петрович, одну з автівок, а саме «Тойота Ленд Крузер», він, як тільки став головою обласної ради, планував використовувати як службову. Було бажання відремонтувати «японця». Але коли працівники АТП звернулися до однієї з фахових СТО, виявилось, що тільки на ремонт гідравліки «Тойоти» потрібно було викласти 150 тис. грн., плюс інший ремонт. Зрозуміло, що витрачати такі великі бюджетні гроші на 14-річну машину змісту не було.

На сьогодні визначено перелік авто, які збираються продати. А саме: «TOYOTA LAND CRUISER» (1999 р.в.) залишковою вартістю 3394,08 грн.; «MERCEDES-BENZ 320» (1997 р.в.) – 14105,16 грн.; «ЗАЗ-DAEWOO Nubira» (1999 р.в.) – 2738,98 грн.; «ЗАЗ-DAEWOO Nubira» (1998 р.в.) – 3338,86 грн.; «ГАЗ 2410» (1990 р.в.) – 883,25 грн.; «ГАЗ 31029» (1995 р.в.) – 2371,65 грн.

Подані ціни доволі мізерні, тому тема автівок обласної ради викликала в громадськості краю великий ажіотаж.

– До мене тільки за один день з цього приводу було 12 телефонних дзвінків. Знайомі і незнайомі люди цікавились, адже не кожен день за 3,5 тисячі продають «Ленд Крузери». Я ж усіх запрошую на аукціон. Усе буде максимально прозоро. Від себе зазначу, що наведені суми – це лише залишкова вартість автомобілів за даними бухгалтерії. Далі буде проведено незалежну експертну оцінку, яку ми обов’язково оприлюднимо на офіційному сайті облради. Ця оцінка і буде стартовою на аукціоні. Торги проводитимуться ліцензованою організацією. Сподіваюся, що у зв’язку з великим ажіотажем учасників торгів буде багато, кроків буде багато, і ми ці автівки якомога дорожче продамо. Важко назвати якусь конкретну цифри, яку ми очікуємо отримати від торгів. Чим більше – тим краще! – зазначив Василь Хомінець.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися