На Тернопільщині немає дефіциту солі

cd893d387e_112698За лічені дні ціна на сіль, принаймні на Центральному ринку, зросла в середньому на 50 копійок. Окремі продавці пов’язують подорожчання із подіями на сході України та інформацією про припинення постачання «Артемсіллю» продукції. Але ажіотажу не спостерігають.
ОЛЬГА, продавець
«В Тернополі ажіотажу на сіль немає. Я можу впевнено сказатию Фактично, в мене солі ніхто не купляє на даний момент. Щоб якийсь ажіотаж був, налітали як то солі бракує, то такого немає».
Хтось чув, а хтось взагалі не знає про ситуацію з «Артемсіллю». Купують її у невеликих кількостях, бо закінчилась.
ВОЛОДИМИР, продавець
«Я думаю, що штучно підносять ціну оптовики. Напевно через події на Сході».
Інші ж вірять чуткам про те, що сіль припинили постачати, тому беруть продукції побільше. Продавець Іван розповідає, по кілька пачок беруть люди з районів, бо в сільських магазинах сіль закінчилась.
ІВАН, продавець
«Запитував мене чого солі немає. Запитував його чи в них нема солі в них в селі, бо він з села. Він каже, що в них немає. Питається чи тут є якийсь ажіотаж. На даний момент якогось такого ажіотажу нема. Люди по 4 по 5 пачок беруть».
У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, інформацію про припинення постачання солі зі Сходу у нашу область, спростовують.
ЗЕНОВІЙ ВИСОЦЬКИЙ, заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації
«Якщо говорити про роботу державного підприємства «Артемсіль», то підприємство на даний час працює в повному об’ємі. І сіль є в достатній кількості в наших продовольчих магазинах і супермаркетах».
Зеновій Висоцький прогнозувати подальше постачання солі на Тернопільщину не береться і додає, наразі немає передумов для припинення роботи заводу «Артемсіль».

ІНТБ

Вам також може сподобатися