На Тернопільщині серед літа на лижах стрибали з трампліна

IMG_0021У Кременці, на спортивній базі СДЮСШ олімпійського резерву, проведено змагання на Кубок України зі стрибків на лижах із трампліна та лижного двоборства серед юнаків і дівчат. Цього дня також відбувся відкритий чемпіонат Тернопільської області зі стрибків на лижах із трампліна пам’яті тренера, директора вищезгаданої спортивної школи – Михайла Малопінського.

Варто зазначити, що змагання проводять за підтримки управління з питань фізичної культури і спорту при Тернопільській ОДА, відділення НОК України в Тернопільській області, відділу молоді та спорту Кременецької РДА.

Цьогоріч спортивні нагороди виборювали вихованці спортивних шкіл міст Надвірна, Верховина, смт. Ворохта Івано-Франківської області та Тернопільщини. Всього змагалися на оновлених трамплінах 63 спортсмени.

На початку змагань юних спортсменів привітали голова Кременецької РДА Віталій Ткачук, державний тренер Міністерства молоді та спорту України Роман Рудницький, Кременецький міський голова Роман Ванжула, голова федерації лижного спорту Тернопільської області Павло Клочко.

У поєдинках на Кубок України у командних стрибках перше місце виборола команда Тернопіль-І (А. Пилипчук, В. Гребенюк, С. Пасічник), друге – Тернопіль-ІІІ (В. Ящук, Н. Біяк, С. Малищик), а на третьому спортсмени Івано-Франківської області.
У турнірі пам’яті Малопінського брали участь п’ять дівчаток. На трампліні К-15 перше місце посіла Віталіна Герасимюк (м. Кременець), на К-30 перше – Лілія Романюк, друге та третє – Ельвіра Безкровна та Тетяна Пилипчук (м. Кременець).На трампліні К-40 переможницею стала Христина Дроняк (м. Верховина).

У змаганнях на трампліні К-40 серед хлопців переможцем став Степан Пасічник (м. Кременець), друге місце – у Миколи Кушнірчука (м. Ворохта), третє – у Дмитра Мазурчука (м. Кременець). Серед молодих учасників на цьому ж трампліні призові місця розділили: Євгеній Марусяк (м. Верховина) – перше, Іван Пилипчук і Віталій Гребенюк (м. Кременець) – друге та третє.

За традицією в цих змаганнях беруть участь ветерани зі стрибків на лижах із трампліна. Цьогоріч хороші результати, витримку на мужність продемонстрували Василь Нікіфорук (м. Кременець), Сергій Барланицький, Юрій Шуменко, Євгеній Беліков (м. Київ). Вони й отримали палкі оплески від вдячних вболівальників.

Організатори, дирекція Кременецької СДЮСШ олімпійського резерву завдячують за підтримку, допомогу спонсорам, підприємцям – Ігореві Волоському, Анатолієві Герасимчуку, Ірині Костовській. Призерів змагань нагороджено кубками, грамотами, медалями та подарунками.

Джерело: Свобода

Вам також може сподобатися