Підозрюваний у вбивстві поштарки наклав на себе руки

suitsyd-388x291Чоловік порізав собі вени. Захисник стверджує, що його довели правоохоронці. У міліції підтверджують, що підозрюваного госпіталізували зі слідчого ізолятора до лікарні з болями у грудях та порізаними передпліччями

Підозрюваний у вбивстві поштарки – 37-річної Надії Батіг – наклав на себе руки у слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, 19 травня підозрюваний у вбивстві жінки написав явку з повиною, напередодні тіло 37-річної поштарки з ознаками насильницької смерті знайшли у парку «Загребелля». У неї були частково спалені обличчя, руки та груди Правоохоронці стверджували, що 59-річного Богдана ґрунтовно підозрюють у вбивстві жінки. Окрім того, авто чоловіка «засвітилось» перед камерами відео спостереження. Серед ймовірних причин убивства називали й ту, що ніби поштарка відмовилась видати чоловікові пенсію його дружини. У загиблої листоноші сиротами залишились двоє діток. Молодшій доньці – лише 8 рочків.

Убивця намагався приховати сліди злочину, і кримінальне провадження перекваліфікували з ч. 1 на ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Чоловіка довели

Довели чоловіка до самогубства, – стверджує адвокат підозрюваного Євген Дуфанець. – Він вскрив собі вени, його відвезли до лікарні і вчора вранці (29 червня – прим. авт.) він помер. Слідчий повідомив мене, як адвоката, через 36 годин.

Саме захиснику довелось повідомляти дружині підзахисного про його смерть.

Над ним знущались, вибивали покази, про що він писав скаргу до Генпрокуратури, – запевняє пан Дуфанець. – Тернопільське СІЗО на ремонті, тому у той час він був в ізоляторі Підволочиська. І з Генпрокуратури переслали ту скаргу підволочиському прокурору, хоча той стосунку до цього не має.

Підозрюваний помер у Теребовлянській райлікарні, адже саме у цьому райцентрі сидів останнім часом.

До нього застосували силу, збиткувались, – каже захисник. – Яка ціль – не знаю. Можливо, вибивали зізнання у злочині, якого він не вчиняв. Зараз ми навіть тіло не можемо забрати, аби поховати його по-людськи. Експерт провів всі необхідні процедури, але не виписав довідку. Навіть тут немає порядку.

Проводять перевірку

За фактом смерті арештованого проводиться перевірка, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.

29 червня до чергової частини обласного управління внутрішніх справ надійшло повідомлення від чергового Теребовлянського райвідділу міліції про те, що до лікарні з ізолятора тимчасового тримання зі скаргами на болі в серце та спробою суїциду доправлено 59-річного тернополянина, – повідомляють правоохоронці. –  Останній за підозрою у вчиненні важкого злочину утримувався під вартою.

Під час госпіталізації у арештованого було виявлено рани передпліч обох рук. Спроби медиків врятувати життя чоловікові виявилися марними – він помер, констатують правоохоронці.

Тіло направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи та встановлення причини смерті, – повідомили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.

Відомості за даним фактом прокуратурою області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 КК України – умисне вбивство.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися