У Тернополі директор ДЮСШ купив собі двері замість спортивного інвентаря

133240462117424bПрокурори зобов’язали посадовців закладів спорту усунути виявлені під час перевірки порушення прав дітей, які навчаються в дитячо-юнацьких спортивних школах, та вимагають притягнути до відповідальності за допущені порушення винних службових осіб.
Прокурорськими перевірками виявлено непоодинокі порушення щодо диспансерного обстеження службою спортивної медицини вихованців ДЮСШ. Діти фахово оглядаються переважно один раз на рік, а в окремих випадках – жодного, незважаючи на вимоги законодавства про диспансерне обстеження спортсменів таких установ не менше двох разів на рік.

Окрім того, в одній з таких шкіл у медичній аптечці зберігалися препарати, строк придатності яких минув ще у 2006-2012 роках, і їх використання ставило під загрозу життя та здоров’я дітей.

Також попри мізерне фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі на придбання спортивного інвентарю, посадовці цих установ не скеровують отриманні кошти на вказані цілі та вдаються до перекручування звітності.

Зокрема, обласна спортивна школа, відзвітувавши про придбання у минулому році спортивного обладнання на суму 15 тис. грн., насправді ці кошти використала на закупівлю дверей до кабінету директора, господарських та канцелярських товарів, передплати преси та засобів для дезінфекції.
Цією ж школою порушується порядок надання платних послуг, їх перелік у встановленому порядку не погоджено з відповідним органом управління.

За результатами перевірок, органи прокуратури області внесли 7 подань з вимогою поновити порушені права дітей та притягнути винних осіб до відповідальності.

Вам також може сподобатися