Гаряча вода у Тернополі подорожчала в середньому на 29-39%

20140517204200 За липень тернополяни більше платитимуть за гарячу воду. Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, з 1 липня зросли тарифи на гарячу воду, а з 1 серпня зростуть і на опалення. Гаряча вода подорожчала в середньому на 29-39%, опалення – на 10%.

Раніше тернополяни оплачували за опалення за двома тарифами: 4,89 грн в опалювальний період і 1 гривня 30 копійок в усі інші місяці. Відтепер тариф буде єдиний, за яким платити потрібно лише на час опалювання будинків – 8 гривень 12 копійок за метр квадратний площі.

– Порівняти можна лише річну плату. Відповідно, річна плата за новим тарифом більша за річну плату за тарифом, який діяв, на 10,1%. Тобто, в загальному можна говорити про підвищення тарифу на опалення на 10,1%, – пояснює заступник директора КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Вододимир Онишків.

Більше, аніж опалення, здорожчала гаряча вода. До 1 липня один кубометр вартував 15 гривень 71 копійка. Відтепер ціна залежатиме від того, як працює у помешканні сушарка для рушників. Якщо вона підключена до гарячої води, то тариф становить 21 гривню 86 копійок за кубометр. Якщо ж сушарка працює від опалення у квартирі, то ціна за гарячу воду – 20 гривень 34 копійки.

– Національна комісія приводть тарифи у відповідність до економічно обгрунтованих витрат. Ріст тарифу по гарячій воді складає менший варіант, то це 29%, а дорожчий тариф 39%, – каже Володимир Онишків.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися