Церемонія у РАЦСі: чи можуть молодята впливати на сценарій?

37150Відділи РАЦС пропонують урочисту церемонію реєстрації шлюбу за каноном обряду. Ми намагалися дізнатися, чи можуть молодята внести власні корективи у проведення церемонії у місцевому РАЦСі, якось «прикрасити» чи спростити церемонію шлюбу у Тернополі.

Заступник начальника відділу ДРАЦС РС Тернопільського МУЮ Леся Ветлінська розповіла, що працівники установи розглядають можливість виконання побажань молодих у випадку, якщо ті не суперечать проведенню обряду.

– Молодята приймають рішення, чи обряд буде відбуватися під звучання живої музики, чи під магнітофон. У нас не передбачено можливості, коли молодята приводять своїх музикантів. Та в багатьох інших моментах ми йдемо назустріч парі. Зокрема, на їхнє прохання наречену для проведення обряду реєстрації шлюбу заводить до залу батько, а не майбутній чоловік. Останнім часом дуже часто молодята хочуть, аби церемонія проходила саме таким чином.

Стосовно вартості проведення обряду, то у супроводі музикантів, вартість обряду становить 300 гривень, під магнітофон – 150 гривень. У неділю ціна на урочисту реєстрацію шлюбу подвоюється і становить 600 гривень.

Леся Ветлінська розповідає, що виїзну церемонію тернополяни замовляють нечасто, оскільки в установі бракує працівників. Відтак пара отримує документ про офіційний шлюб у РАЦСі, а при бажанні уже обрядовці під час весілля вручають документ парі. Тобто маючи на руках свідоцтво про одруження, молодята можуть самі вирішувати, яким чином провести урочисте вручення документа. Зауважимо, що у будь-якому випадку обійти ДРАЦС РС Тернопільського МУЮ не вдасться, адже офіційно шлюб реєструють лише тут. А от вручення свідоцтва молодятам у романтичній обстановці, на Острівку кохання, у залі закладу, де відбувається бенкет чи деінде – це вже справа пари та їхніх батьків. А точніше – фінансових можливостей останніх.

Джерело: Пара молода

Вам також може сподобатися