Пофестивалити на повну цього літа не вдасться

1918_1957Якщо фестивалі на Тернопільщині відбудуться, то без феєрверків та гучних розваг. Через події на сході України в нашій області заходи або переносять, або ж змінюють їх формат.

ГРИГОРІЙ ШЕРГЕЙ, директор департаменту культури, релігій та національностей облдержадміністрації

«Ми не відміняємо, ми переносимо. Якщо дасть Бог, що все владнається і ще ми будемо мати умови погодні, і всі інші для проведення фестивалів, то можливо відбудуться «Чагарі», які прийнято рішення не проводити. Можливо фестиваль «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» пройде в іншому форматі і тому подібне. Ми їх переносимо. Якщо прийдеться перенести на наступний рік, значить це буде на наступний рік. Сьогодні не до цього».

Замість пісень, танців та різноманітних розваг – молитва. Фестиваль «Дзвони Лемківщини», який цьогоріч мали б провести уже шістнадцятий раз, відмінили. Але ватра на Монастирищині горітиме.

ОЛЕКСАНДР ВЕНГРИНОВИЧ, голова Всеукраїнського товариства «Лемківщина»

«Ми цей фестиваль відмінили. А буде 2-3 серпня в день, в який мав проходити фестиваль, буде запалена ватра, буде проведено молебень і ми відзначимо жертв депортації, яких було дуже багато на той час».

На відміну від обласних, заплановані заходи у Тернополі відбудуться, каже начальник культури і мистецтв міськради Олександр Смик. Найближчий – рок-фестиваль.

ОЛЕКСАНДР СМИК, начальник управління культури і мистецтв міськради

«Всього 2 дні. Але 2 дні дуже важливих для розгрузки. Це подія для міста. Навіщо його відміняти або навіщо його провокувати і казати, що не до розваг. Я не кажу, що потрібно робити весілля з барабанами, з великими вогняними шоу. Але якщо ми хочемо виграти нам не можна здаватись всередині».

Водомоторний фестиваль, День Незалежності та День міста також планують провести, проте ще не відомо з яким розмахом, каже Олександр Смик. Все залежатиме від перебігу подій в Україні. Програми святкувань у Тернополі складуть вже ближче до відзначення цих дат.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися