Тернопільщина повинна зменшити споживання природного газу

a2c5aТернопільська область отримала доручення від Мінрегіонбуду зменшити споживання газу до кінця року і на опалювальний період на 10%.

Дане доручення було дане під час селекторної наради з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань підготовки області до осінньо-зимового періоду, участь у якій взяв заступник голови ОДА Леонід Бицюра.

“Тернопільська область уже розпочала підготовку до проведення осінньо-зимового періоду. Створено обласний та районні штаби з підготовки об’єктів житлово-комунальної галузі, закладів освіти і науки, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення. Триває активна робота щодо пошуку можливостей для максимального зменшення споживання газу теплоенергетичним підприємствами», – повідомив під час наради Леонід Бицюра.

За його даними, на Тернопільщині заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики області за спожитий природний газ (з врахуванням боргів минулих років та з врахуванням погашеної суми з різниці в тарифах) станом на 1 липня 2014 року становить 144, 3 млн грн.

Заборгованість бюджетних установ області  за спожитий природний газ становить 2 млн. грн.
Заборгованість підприємств житлово-комунального господарства за спожиту електроенергію станом на 1 червня  склав 4,734 млн грн.

За підсумками наради область отримала доручення розробити оперативний план технічних заходів щодо зменшення споживання природного газу теплопостачальними та промисловими підприємствами, державними органами влади, бюджетними і комерційними установами і організаціями до кінця 2014 року і на опалювальний період 2014-2015 рр на 10%.
Наразі в області триває підготовка котелень. На даний час рівень їх готовності складає 39%.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися