У Тернополі абітурієнти зі Сходу здавали ЗНО

1385716466_znoПівсотні абітурієнтів з Донецької та Луганської областей склали зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури у Тернополі. Більшість із них планує вступити до місцевих вищих навчальних закладів.

Реєстрація на ЗНО«Деякі абітурієнти з Луганської та Донецької областей виявили бажання складати зовнішнє незалежне оцінювання у Тернополі. Вони зареєструвалися. Тестування проходило на базі Тернопільського торговельно-економічного коледжу. Іспит пройшов нормально без надзвичайних моментів. Абітурієнти знають свої права і як себе вести під час незалежного оцінювання. Учасникам тестування з територій, де відбуваються військові дії потрібно мати з собою лише сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти», – розповів заступник директора з питань зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

Абітурієнтка Ірина приїхала з Донецька. Дівчина планує продовжити навчання у Тернополі. Відтак обрала цей обласний центр для складання зовнішнього незалежного оцінювання: «У моєму рідному регіоні зараз відбуваються військові дій. Перебувати там небезпечно. Батьки мені порадили їхати до Тернополя, тут є у нас родичі. І я вже звикла до української мови».

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися