Священики з Тернопільщини їдуть в зону АТО

16_014010_34Українським бійцям на Сході допомагають не лише матеріально, а й духовно. Священнослужителі з Тернопільщини відвідують наших військових у зонах АТО. Як підтримують бійців отці – далі у сюжеті.

Чимало отців із Заходу, зокрема Тернопільщини виявили бажання підтримати наших бійців у східній Україні. Та потрапити в зону АТО сьогодні не так просто. Бажаючі священнослужителі мають пройти акредитацію в Міноборони України, подавши письмову заявку. Таких отців, кажуть у Тернопільсько-Зборівській архієпархії, чимало.

ВІТАЛІЙ КОЗАК, синкел з питань стратегії розвитку Тернопільсько-Зборівської архієпархії УГКЦ:

«Отець Роман Сало, монах з Колодіївки, який виявив таке бажання знаходитися там, бути там. Це його таке внутрішнє рішення, покликання. Він приходив за благословенням до митрополита. Митрополит його благословив і тепер він подав свої документи в Міністерство оборони».

Крім того, в цей час працює комісія з питань душпастирства охорони здоров’я, яка навідує стаціонарні та військові госпіталі. Днями польові госпіталі відвідали 2 священики з нашого краю, які також перебуватимуть в зоні АТО.

У церкві Різдва Пресвятої Богородиці православної церкви Київського патріархату зізнаються, що також допомагають бійцям. Пожертви від парафіян збирають ще з початку Євромайдану. Зараз купують амуніцію, продукти і речі першої необхідності. Усе це за допомогою волонтерів регулярно відправляють в зону АТО.

ОЛЕКСІЙ ГЛОВАЦЬКИЙ, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП:

«Помагаємо ми не тільки воїнам, а й помагаємо, стараємся вже сьогодні помагати церквам на Сході, тому що там теж треба підтримку. Тому що священики з східної України стали вже зараз всі капеланами. Вони всі зараз на бойових постах разом з нашими солдатами, підтримують їхній дух бойовий, їх і сповідають, і причащають, і служать молебні, і просять в Бога заступництва».

Протоієрей Олексій Гловацький наголошує, що сьогодні все духовенство, парафіяни повинні бути єдині у захисті Сходу своєї держави. В іншому випадку незабаром війна може дістатися і Заходу країни.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися