По два цінники на одному товарі, неякісна ковбаса, – такі результати перевірки тернопільського супермаркету

10636086 Протермінована продукція, товари без маркування, неналежні умови зберігання продуктів, по два цінники на одному товарі, а ще неякісна ковбаса, – такі результати перевірки Інспекції з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області одного з супермаркетів Тернополя. Позапланово спеціалісти інспекції перевіряли супермаркет “Барвінок”, що навпроти шостої школи-ліцею,через скаргу тернополянки.

Інспекція з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області позапланово перевірила “Барвінок”, що на вулиці Руській через скаргу тернополянки, жінка стверджувала, що вже не вперше натрапляла там на протерміновану продукцію. Перевіривши супермаркет, спеціалісти інспекції виявили такі порушення:

– Реалізація товарів протермінованої продукції, відсутність маркування, тобто назви виробника, місця знаходження, номера телефону, дати виготовлення. Також на плодоовочевих товарах відсутні попереджувальні надписи зразка: перед вживанням ретельно треба промити в проточній воді.Також спеціалістами Інспекції виявлено товари, які зберігаються з порушенням температурного режиму. Цінники на товари розташовані також з порушеннями – на одному товарі було по два цінники, що вводить в оману споживача, – розповідає головний спеціаліст Інспекції з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області Богдан Михайлишин.

В результаті позапланової перевірки керуючу супермаркету “Барвінок” притягнули до адміністративної відповідальності, а на торгівельну мережу “Барвінок” наклали адміністативно-господарську санкцію. Протерміновані продукти продають не лише в “Барвінку”, тернополяни скаржаться й на порушення в інших супермаркетах Тернополя. На кожну скаргу в Інспекції з питань захисту прав споживачів реагують та здійснюють у магазинах та супермаркетах позапланові перевірки. Спеціалісти радять, споживачам найперше треба дивитися на термін придатності товару, також зберігати чеки, а за потреби – звертатись до інспекторів.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися