Взимку у тернопільських квартирах температуру повітря можуть зменшити на 2 градуси

Children's feet are heated in the fireplaceУряд запропонував знизити температурний режим в квартирах на два градуси взимку. Міністерство охорони здоров’я разом з Мінрегіоном будуть розглядати це питання протягом місяця. Про це заявив Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак на брифінгу в уряді, передає «ZN».

Нормативну температуру повітря можуть зменшити на 2 градуси в приміщеннях квартир, будинків, садиб.

«Це рекомендація. Уряд прийняв рішення доручити Міністерствам вивчити доцільність зміни цих температурних режимів на два градуси. Рішення, яке сьогодні прийнято, це не рішення про зміну температурного режиму, тільки рекомендація для Міністерств. Я на цьому акцентую увагу», – пояснив пан Семерак. Наразі згідно з українським законодавством, в кутовій кімнаті нашої квартири повинна триматися температура в межах 20 градусів Цельсія, в інших житлових приміщеннях і на кухні 18 градусів Цельсія, у ванній кімнаті за правилами має бути в рази тепліше – 25 градусів Цельсія.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», глава «Нафтогазу України» Андрій Коболєв заявив, що Україні необхідно скоротити споживання газу до зими хоча б на 20%, а також підвищити ціну на газ для громадян.
Катерина Білоус

Джерело: Like

Вам також може сподобатися