На Тернопільщині хочуть створити свій «Артек»

Ôîòî äåòñêîãî ôîòîãðàôà Èãîðÿ ÃóáàðåâàНинішня команда Тернопільської ОДА хоче реалізувати грандіозний проект з оздоровлення дітей всієї області. Для цього влада ініціює створення дитячого оздоровчого закладу з круглорічним режимом роботи.

– Нещодавно я завершила об’їзд дитячих оздоровчих закладів Тернопільщини. Можу стверджувати, що 12 таборів не вистачає для повноцінного оздоровлення дітей усієї області. А тим паче – для оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яких у Тернопільській області є 285 та 943 відповідно.

Тому з метою вирішення питання оздоровлення цих дітей і є створення обласного дитячого стаціонарного оздоровчого закладу з круглорічним режимом роботи, – зазначила заступник голови ТОДА Наталка Михно.

Зауважимо, що ідея створення такого закладу не нова. Кілька років тому це питання вже обговорювалось, утім за межі обговорення воно так і не вийшло. Наразі Наталка Михно ініціювала створення робочої групи з вивчення даного питання, і вже розглядається варіант про створення оздоровчого закладу на базі одного з обласних санаторіїв.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися