На Тернопільщині випав град розміром у перепелине яйце (відео)

211Побита городина, зіпсовані балкони та великі калюжі – такі наслідки грози у Теребовлі на Тернопільщині. Граду такого розміру та таку довготривалу грозу не пам’ятають за свій вік навіть старожили, кажуть місцеві мешканці.

Якого розміру був град – у ЗМІ вже з’явилось кілька версій. Як повідомляє один із центральних каналів, подекуди град був за розмірами у перепелине яйце. Тож навіть пом’яв автомобілі, що стояли на вулиці під час дощу.

– Буря була десь близько 14-ї-15-ї години у суботу, – каже Микола Тихоліс. – Найбільший град, який я бачив, був розмірами у п’ять копійок. Але, щоб були якісь катастрофічні наслідки, я такого не чув. Моє авто стояло на вулиці під час бурі, йому град шкоди не завдав.

Місцева мешканка Уляна Савіцька розповідає, що під час бурі її рідня переживала, аби град не повибивав вікна.

– У нас перед будинком є грядка з огірками, – каже вона. – Так, буквально кожен листочок продірявило. А ось у села Дарахів, розташованому всього за кілька кілометрів від Теребовлі, такого дощу уже не було.

Як розповідає мама дівчини – Юлія Савіцька, гроза тривала близько 20 хвилин. Спершу почався сильний дощ, потім – просто зливний, і за якийсь час переріс у грозу.

– По вікнах так стукало, ніби щебенем, – каже вона. – Позбивало людям огородину – помідори, огірки, бурячки. Чула, що навіть балкони з пластиком продірявило – один наш чоловік нарахував 28 дірок. Вчора розказувала наша старожителька – їй зараз 89  років, що вона за все життя такого граду не бачила і від батьків про такий не чула.

По закінченні дощу з граду, ще довгий час на грядках та подвір’ях стояли величезні калюжі. У них діти, каже пані Юлія, навіть кораблики запускали.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися