“Are you ready to Слава Україні?” – фестиваль у Тернополі об’єднав країну

569708_1_w_1000Тернопільський фестиваль Файне Місто відмінно впорався зі своєю метою об’єднати Україну – атмосфера на заході панувала дружня та патріотична.

Протягом двох днів гості фестивалю мали змогу насолоджуватися якісною музикою у виконанні понад 40 гуртів з різних куточків України і з закордону.

Гості з Італії,гурт The Last Fight, розпочали виступ з привітання: “Слава Україні! Are you reаdy to dance?Are you ready to Слава Україні?”.

Патріотизм та єдність країни стали провідною ноткою виступів всіх музикантів.

Гурт Fontaliza з Горлівки на Донетчині передав привіт заходу від сходу: “Привіт зі сходу! Тернопіль, ми вас любимо!”. А одеські музиканти Epolets зазначили,що тернопільці нічим не відрізняються від одеситів: ” Часто приїжджаємо в Тернопіль, у нас тут багато друзів. Люди теплі та приємні, добрі та чуйні, як в Одесі”.

Трагічні події на сході країни наклали свій відбиток на виступи багатьох гуртів. Тінь Сонця вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів,а ТНМК присвятили пісню всім тим,хто щодня йде в бій за Україну і хто вже пішов без вороття.

“Головне щоб був мир. Хочеться відчути себе нормальною країною. Щоб можна було випускати платівки, а не читати новини серед ночі і сивіти”,- сказав зі сцени один з вокалістів ТНМК Фоззі.

Публіка з задоволенням насолоджувалася музичним драйвом. Багато людей обрали для фесту вбрання з патріотичними елементами, футболки з національною символікою, дівчата заквітчали голови українськими віночками.

“Хочемо,щоб збиралися правильні люди – саме публіка робить фестиваль. Мета цьогорічного фесту- об’єднати країну. Крім того на фоні останніх подій відбулося переформування музичного дійства у благодійний захід. Всі кошти,які залишаться після перекриття основних витрат будуть передані для закупівлі амуніції нашим військовим” – зазначили організатори.

Під час двох фестивальних днів на головній сцені фестивалю проводився благодійний аукціон,на якому продавалися футболки,диски та медіатори музикантів. Ціна лотів сягала від 50 до 500 гривень.

“Незалежно від курсу долару українські люди залишаються щедрими”, – зазначив ведучий за сцени.

Джерело: Gazeta.ua

Вам також може сподобатися