Студентський сплав Дністром пройшов у дусі олімпізму

10334259_486230184856759_7106696469342834286_nЗавершився одинадцятий традиційний 150-кілометровий навчально-тренувальний сплав однією з найбільших в Україні та Європі річкою Дністер.

В ньому, окрім студентів другого курсу факультету фізичного виховання Тернопільського Національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, взяли участь викладачі факультету, представники Тернопільського обласного відділення НОК України, регіонального відділення Олімпійської академії України, федерацій видів спорту, тренери ДЮСШ, бізнесмени. Як розповів голова Тернопільського регіонального відділення Олімпійської академії України Андрій Огнистий, сплав було приурочено Міжнародному Олімпійському дню, який на Тернополі відзначався 29 червня, та 120-річниці створення Міжнародного Олімпійського комітету.

Протягом шести днів учасники сплаву проводили агітаційно-освітні акції «Олімпійські символи», «Ідеї олімпізму», «За чистий берег», «Олімпійська академія України» серед туристів, які перебували в цей час на берегах Дністра.

Символічним було те, що сплав та всі акції відбувались під прапорами Національного Олімпійського комітету України та Олімпійської академії України. За словами Андрія Огнистого, у цьому році такі прапори вперше замайоріли в таких перлинах української природи як Дністровський каньйон, Джуринський водоспад, в унікальних історичних пам’ятках – Раковецькій та Червоногородській фортецях.

Як наголосив Андрій Огнистий, чистота білого фону олімпійської символіки з національним гербом України у поєднанні з чистотою і красою Дністровського каньйону стали символом виховання студентів на принципах моралі, чесності та гідності, а провідною ідеєю заходу послужив вислів фундатора ідеї створення Міжнародного Олімпійського комітету П’єра де Кубертена – «У сучасному світі, сповненому величезними можливостями, якому водночас загрожує небезпека слабкості, олімпізм здатний створити школу моральної досконалості й чистоти, школу фізичної витривалості й енергії».
Джерело: Галичина спортивна

Вам також може сподобатися