На Тернопільщині міліціонери продовжують виявляти незаконні посіви нарковмісних рослин

544Операція «Мак-2014» триває. В ході оперативно-профілактичних заходів міліціонери продовжують виявляти осіб, які, всупереч діючому законодавству, вирощують заборонені рослини.
Впродовж минулого тижня правоохоронці задокументували кілька фактів  незаконних посівів. Одне із найбільших насаджень маку виявили на присадибній ділянці жительки Підволочиського району. Міліціонери нарахували більше двох з половиною тисяч рослин снодійного маку. Понад двісті рослин коноплі вирощувала у себе на городі жителька одного із сіл Зборівського району. Зібрати  урожаї маку та конопель господиням завадили міліціонери. Усі нарковмісні рослини вилучено та направлено на експертизу. Дані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею  310  ККУ (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).
Як розповів начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції Володимир Строїч, завдяки активній роботі правоохоронців з початку операції «Мак-2014» вдалося виявити сто тридцять фактів незаконних посівів. Знищено понад 36 тисяч рослин маку та півтисячі рослин конопель. З незаконного обігу вилучено 59 кілограмів наркотичних засобів.
Правоохоронці і надалі проводитимуть комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на протидію незаконному вирощуванню нарковмісних рослин. Винуватців притягуватимуть до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Вам також може сподобатися