На Тернопільщині розгорівся міжконфесійний конфлікт

img_9138_14054254664У неділю, 13 липня, в селі Новостав Шумського району Тернопільської області мала місце спроба захоплення Свято-Михайлівського храму.

За даними «Православія в Україні», храм намагалися захопити представники УПЦ КП.

Два місяці тому група жителів села Новостав ініціювали збір підписів серед своїх односельчан «для реєстрації Статуту УПЦ у новій редакції», після чого подали у державні органи документи для зміни юрисдикції парафії на УПЦ КП. Коли громада УПЦ МП дізналася про такі дії окремих односельчан, то 1 липня 2014 року в сільському клубі було скликано парафіяльні збори, на яких парафіяни рішуче засудили методи створення громади УПЦ КП та більшістю в дві третини села, а саме своїми підписами в кількості 262 чоловік, засвідчили вірність УПЦ МП.

У неділю, 13 липня, після святкової Літургії представники УПЦ КП зробили спробу завести в храм своїх священників задля відправи в ньому богослужіння.

Їхні дії зустріли супротив громади УПЦ МП. Сталася силова сутичка, в яку втрутилися представники правоохоронних органів і місцевої влади.

У результаті інциденту Свято-Михайлівський храм села Новостав опечатаний до судового вирішення міжконфесійного конфлікту.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися