Тернопільський художник жертвує на армію майже всю пенсію

1116Допомогти українським військовим на сході країни намагається тернопільський художник Григорій Мороз. Він віддав картини молодим хлопцям і попросив їх продати  бо вірить, що вони можуть врятувати чиєсь життя. На армію жертвує і пенсію.

– Я якраз приїздив до спілки ветеранів які на Театральному майдані збирають кошти на потребу нашої армії і безпосередньо нашого батальйону. До мене з дивним проханням звернувся один чудовий тернопільський художник пан Григорій Мороз, – розповідає тернопільський громадський активіст Андрій Че.

Андрій каже, що художник неодноразово жертвував гроші і сказав: його дуже болить душа за те, що наші хлопці ідуть в бій без необхідного спорядження, але, на жаль, зараз коштів він не має, проте має багато картин.

– Він віддав нам чотири свої роботи які зберігаються наразі в “Просвіті” і попросив знайти їм покупців, а за виручені гроші купити спорядження, – говорить Андрій.

– Якщо вдасться їх продати, то, можливо, картини врятують чиєсь життя, бо в мене ноги болять, я б сам пішов їх продавати”, –  сказав художник

Андрій каже, що в художника – десятки красивих картин. Якщо продадуться перші роботи, то він надасть наступні.

– У мене пенсія 1300 гривень, 1000 гривень я жертвую на військо, за 300 гривень проживу, тим більше зараз піст, – сказав художник.

Джерело: Доба

Вам також може сподобатися