В зоні АТО вже майже місяць шукають зниклого військового з Тернополя

thumb_12108_news_mІнформацію про загибель у бою під Ямполем вояка Андрія Повстюка спростували його рідним, каже тернополянин. Військові обшукали всю територію бою і тіло Андрія не знайшли. Рідні вважають, що він у полоні.

Сьогодні вони звертаються до усіх, хто може їм допомогти знайти чоловіка.

Андрій Повстюк_АТО

«Більше трьох тижнів не можемо знайти сина, чоловіка, батька, брата, Повстюка Андрія Олексійовича 01.12.1983 р.н., старшого сержанта 24 механізованої бригади, місце постійної дислокації м. Яворів, який 19 червня 2014 року брав участь в боях під Закітнем, Ямполем, Донецької області.

Вже, 20 червня 2014 року в інтернет ресурсі виклали списки загиблих у вказаному вище бою, так згідно списку http://www.lwr.com.ua/user/allnews/index/idcat/12/id/7339 Андрій рахується загиблим (третій у списку).
21 червня 2014 р. військовий комісар за місцем призову Андрія (м. Славута, Хмельницька обл.) повідомив батьків про смерть їх сина, проте зазначив, що ні тіла, ні особистих речей не знайдено, це у свою чергу дало надію, що Андрій живий.

Окрім цього, зі слів військовослужбовців, які теж брали участь разом з Андрієм у вказаному вище бою та останні його бачили, припускають, що Андрій міг бути поранений, але в нього була можливість вижити, також зазначають, що він міг попасти у полон.

26 червня 2014 р. на наше прохання із військової частини А 0998, що дислокується в місті Яворів, прийшла письмова відповідь, що немає підтвердження факту смерті Повстюка Андрія, отже, це в черговий раз вказує, що він живий, але виходить — його ніхто не шукає. Ми неодноразово зверталися в Міністерство оборони України, Генеральний Штаб Збройних сил України, де нам толком нічого не можуть сказати, лише вказують, що таких, як він, що безвісти зникли є багато та дають номера телефонів з одного кабінету в інший. На наші численні прохання сказати нам, які дії вчиняють командування старшого сержанта Андрія Повстюка — обґрунтованої відповіді немає.

Батьками зниклого Андрія 26 червня 2014 року направлено звернення на ім’я Президента України як Головного Командувача Збройними силами України та на Міністерство оборони України, в яких просили спростувати або підтвердити факт загибелі їхнього сина, а також у випадку спростування факту загибелі Повстюка Андрія дати вказівку уповноваженим особам для проведення розслідування по даному факту зникнення безвісти Повстюка Андрія Олексійовича та нам письмово повідомити, які дії вчиняються по його розшуку і чи взагалі такий триває, оскільки мова йде про життя рідної нам людини, то просили відповідь дати в найкоротші терміни.

На наше звернення відреагувала Адміністрація Президента у формі відповіді, в якій вказується, що до їх компетенції такі питання не відносяться, а тому переадресували дане звернення в Міністерство оборони України та Міністерство МВС України. Письмової відповіді від Міністерства оборони України на наше звернення ми ще досі не отримали!!! Окрім того, запити робилися на ім’я депутатів ВР України, які піаряться на місцях боїв, проте жодного реагування ми так і не побачили.

Рідні кожного дня чекають звістки про Андрія і в той час розуміємо, що чим більше часу проходить з моменту бою, тим менше в Андрія шансів вижити (наприклад якщо він поранений чи знаходиться в полоні), тому звертаємося до всіх небайдужих та просимо допомогти знайти нашого захисника, адже на його місці як і на нашому може бути кожен із нас.

В першу чергу хочемо звернутися до теперішньої влади, зокрема Президента України Петра Порошенка, Міністерства оборони України, Міністерства МВС України, керівників АТО, які мають можливість та обов’язок знайти військовослужбовця, який стояв на захисті своєї Батьківщини, а також до людей, які небайдужі до чужого горя, насамперед до тих людей, які проживають поблизу Закітного та Ямполя Донецької області, саме вони першими могли знайти Повстюка Андрія та надати йому допомогу, а також просимо нам сповістити за тел.. (097) 21 436 21; (097) 69 306 57.

Наперед вдячні за розуміння та віримо, що спільними зусиллями ми знайдемо Андрія Повстюка.

З повагою, родина Повстюків»

Джерело: Інфопростір

Вам також може сподобатися