Співробітники ДАІ виявили майже дві сотні несправних автобусів

marshСпівробітники ДАІ продовжують перевіряти транспортні засоби, які перевозять людей. Нагадаємо, що на Тернопольщині, які і по всій України, з 20 травня по 20 липня проводяться профілактичні заходи «Автобус-2014».

Основна мета операції – підвищення безпеки при перевезенні пасажирів, забезпечення дотримання законодавства пасажироперевізниками.

В рамках профілактичних заходів на території області працівники ДАІ виявили 190 несправних автобусів. У 46 з них були несправності зовнішніх світлових приладів, 13 – рульового управління, 42  – шин та коліс, а також виявлено сім  випадків встановлення додаткових місць для сидіння.

За порушення вимог Правил дорожнього руху до адміністративної відповідальності притягнуто понад 1300 водіїв автобусів. Найбільш типовими були порушення: відхилення від визначеного маршруту руху (378 випадків), перевезення пасажирів понад встановлену кількість (71), невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки (48), недотримання правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів (27), перевищення швидкісного режиму руху (22). Працівники ДАІ зафіксували 6 випадків, коли водії перевозили людей, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Також, три керманича керували транспортними засобами без ліцензійної картки.

До адміністративної відповідальності притягнуто 63 посадових особи підприємств автоперевізників та видано 138 приписів на усунення недоліків під час огляду транспортних засобів. До Укртрансінспекції направлено 5 клопотань про позбавлення  перевізників ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів.

І хоча профілактичні заходи «Автобус-2014» невдовзі завершаться, слід пам’ятати, що безпека пасажирських перевезень знаходиться на особливому контроль Державтоінспекції. Кожен водій, здійснюючи перевезення пасажирів, повинен усвідомити, що життя сотень людей залежить від його вміння та навиків, будь-яка помилка чи неуважність може призвести до трагедії.

Вам також може сподобатися