У Зарваниці заспіває “Тріода”

IxBw-mj4ErkМолодіжний молитовний Майдан – саме таку назву отримала нічна програма, яка чекає молодих паломників Всеукраїнської прощі до Зарваниці у ніч з 19 на 20 липня. Організатори підготували концерт, однак цього року, зважаючи на ситуацію в України, він матиме не розважальний, а духовно-патріотичний характер.

«Концепція молодіжного молитовного Майдану на Співочому полі Зарваниці побудована таким чином, щоб донести до молоді потребу молитви за Україну в часі війни, – розповідає співорганізатор заходу Роман Демуш. – Ключова думка: у Бозі є наше спасіння, справжня радість і умиротворення. Оцим твердженням ми не має на меті абстрагувати молодіжне середовище від реальності, в якій живемо, мається на увазі воєнні дії, однак і не хочемо «заганяти» молодь у ще більшу депресію. Молодь потребує радості у Господі, а радість у Ньому можлива, коли віримо, що Він є Спасителем і нашим Відкупителем».

За словами Романа Демуша, структура нічної програми укладена наступним чином: духовні пісні молитовного Майдану представлять виконавці, що пройшли попередній відбір-кастинг, а це гурт «Глорія» (м. Тернопіль), гурт «Елегія» (м. Тернопіль), «Молода Просвіта» (м. Бурштин), Ірина Галущак (с. Завалів, Підгаєцький р-н), гурт «Глорія» (Івано-Франківська духовна семінарія); відтак свідчення про тих, хто є «засуджений людьми, але помилуваний Богом» дасть в’язничний капелан та відповідальний за душпастирство ув’язнених в УГКЦ отець Констянтин Пантелей; далі концертно-патріотична програма від гурту «Тріода»; опісля духовно-молитовна програма від молодіжного християнського гурту «Кана».

Організатори просять молодь взяти з собою синьо-жовтий стяг, – зазначають у прес-службі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Вам також може сподобатися