Тернопільські веслувальники встигають і сесію здати, і медалі завоювати

proba_k4Вихованці тернопільської школи веслування встигають не лише добре навчатися в своїх вишах, а й нагороди всеукраїнських змагань завойовувати. У Дніпропетровську, де відбувся чемпіонат України з веслування на байдарках і каное серед вищих навчальних закладів, вони не раз піднімалися на п’єдестал пошани.

Перш за все варто, мабуть, згадати студента Тернопільського національного педагогічного університету Олександра Бєляєва. В престижних перегонах одиночників на байдарках йому не було рівних на дистанціях 500 і 1000 метрів. Разом із ним у церемонії нагородження взяв участь і Сергій Бойчук, який навчається в Одеській академії будівництва та архітектури. Він двічі добирався до фінішу третім. А ще дві індивідуальні нагороди дісталися студенту Тернопільського національного економічного університету Павлові Сарабуну — за успіхи в каное-одиночці на 200 метрів відзначений срібною медаллю, на 500 метрів — бронзовою.

Ті ж із наших земляків, які навчаються в Київському національному університеті фізичного виховання і спорту, домоглися успіхів у своїх екіпажах. Тричі в складі байдарки-четвірки сходив на верхню сходинку п’єдесталу Сергій Кіндзерський, двічі — Тетяна Єднак, яка ще й у байдарці-двійці теж зуміла виграти одну з дистанцій. А Владислав Іванов із Дмитром Шушуєвим, ставши чемпіонами у байдарці-двійці на 200 метрів, завоювали й «срібло» на 500-метрівці. Перший із них, до речі, разом із Сергієм Кіндзерським розділив успіх байдарки-четвірки свого вишу на найкоротшій дистанції.

Відразу п’ятеро вихованців тернопільської школи веслування — Олександр Бєляєв, Сергій Кіндзерський, Владислав Іванов, Тетяна Єднак і Павло Сарабун — включені до складу збірної України, яка 15—17 серпня в столиці Білорусі Мінську змагатиметься за нагороди чемпіонату світу серед студентів. Навчально-тренувальний збір кращих вітчизняних студентів-веслувальників, до речі, з наступного понеділка розпочнеться в Тернополі.

Джерело: Галичина спортивна

Вам також може сподобатися