Де і як відпочивають тернополяни?

largeПорівняно з минулим літом цього року ціни на відпочинок у Туреччині зросли, дещо подорожчав і Єгипет. Утім, у рейтингу країн, де тернополяни відпочивають найчастіше, вони все одно лідирують.
— Так, наші туристи люблять Туреччину і їздять туди найчастіше, — каже директор тернопільської обласної агенції “Галінтур” Сергій Васільєв. — Дуже популярним цього літа став також Єгипет, оскільки він, по-перше, дещо дешевший, а по-друге, там сприятливіший клімат, сухий, тож порівняно з Туреччиною, де підвищена вологість, там легше дихати, окрім того, Червоне море цікавіше і в пізнавальному сенсі.
Щодо цін, то тижневий відпочинок у Туреччині на одну особу у тризірковому готелі з послугою “все включено” у середньому вартує приблизно 550 доларів, сім діб відпочинку у Єгипті можна знайти за 450 доларів. Утім, до Єгипту, як правило, подорожують на 10-11 ночей.
— Відпочинок за кордоном, зрозуміло, подорожчав ще й через те, що змінився курс валюти, — зауважує Сергій Васільєв. — Але люди, котрі хочуть відпочити на морі (до слова, відпочинком не лише в Криму, а й на Півдні України наші клієнти нині взагалі не цікавляться, бо бояться), особливо сім’ї з дітьми, шукають вихід, щоб “вкластися” у певну суму: скажімо, замовляють готель на меншу кількість ночей чи з простішими умовами.
Третьою у рейтингу популярності країн, де тернополяни відпочивають найбільш охоче, йде Болгарія, за нею — Чорногорія.
— Болгарія підійде для тих, хто шукає дешевий відпочинок, адже туди можна їхати автобусом, що значно дешевше, ніж літаком, — каже Сергій Васільєв. — Відпочинок у Болгарії вибирають, як правило, або у готелі зі сніданками, або з дворазовим харчуванням, коштує він (10 днів) відповідно 200 та 300 євро на особу, включаючи оформлення візи і переїзд автобусом. Єдина незручність — до Болгарії потрібно відкривати візу, тож треба подбати про те, щоб швидше подати документи. І ще варто зауважити, що Чорне море часто буває холодним, нерідко влітку там дощить, тож нема гарантії, що ви потрапите саме на сприятливу для відпочинку погоду.
Тернополянці Інесі Голояд (на фото), яка десять перших днів липня відпочивала на відомому курорті Сонячний Берег, з погодою пощастило — Болгарія зустріла її теплом та сонцем.
— Там надзвичайно чудове тепле море і чисті пляжі, — ділиться своїми враженнями Інеса. — Пляжі Болгарії визнані одними з найчистіших в усій Європі. Щоранку пісок ретельно чистять і, поки не прийде купа люду, навіть недопалок знайти неможливо! Плюс — усі пляжі безкоштовні. Платні тільки лежаки і парасолі, але ніхто не змушує їх брати. Є багато місця просто для коциків і власних парасоль, зрештою, там на пляжах взагалі безліч місця, що дуже тішить, особливо порівняно з Кримом, де навіть розвернутися нема де. А найбільше мене вразило те, що там все дуже дешеве. Складалося враження, що ти в Тернополі, а не на найпопулярнішому болгарському курорті. Ціни на все чи не нижчі, ніж у Тернополі, і стовідсотково нижчі, ніж у тому ж Криму. Але при цьому всі вам будуть усміхатися і говорити всякі приємності, болгари — надзвичайно приємний і добрий народ. Нас, наприклад, постійно чимось частували. Пішли в бар, взяли по пиву за 2 леви (16 грн.), а вони в подарунок нам ще по коктейлю з якимось смачним солодким лікером принесли. Приємно! Велика тарілка юшки з купою риби, для прикладу, коштує 2-3 леви (близько 20 грн.). У Криму я торік за значно меншу порцію платила 45 гривень. Велику порцію мідій ми з подругою купили за 4 леви (32 грн.). Загалом там порції дуже великі, можна наїстися одним салатом.
— А ще там дуже весело, адже Сонячний Берег — молодіжний курорт, — додає Інеса. — Там можете зустріти молодь з усього світу: німці, англійці, поляки, чехи, угорці та ін. Усі відпочивають і тішаться життям.

Джерело: Нова Тернопільська газета

Вам також може сподобатися