На одне бюджетне місце Тернопільського вищого навчального закладу претендує три абітурієнти

1592_1Вступна кампанія на Тернопільщині у розпалі. Біля приймальних комісій вищих навчальних закладів великі черги. Більшість абітурієнтів подає документи самостійно, ігноруючи можливість зробити це в онлайні.
Цьогорічна вступна кампанія стартувала на десять днів пізніше, ніж минулого року. Це пов’язано з ситуацією на Сході України. Документи можна подати до першого серпня. Винятки є для абітурієнтів з Луганської та Донецької областей. Для них вступна кампанія триватиме до п’ятнадцятого вересня.

До тернопільських вищих навчальних закладів вступають абітурієнти зі Сходу. Проте їм на пільги розраховувати не варто.

«Міністерство освіти та науки України лише радить приймати таких абітурієнтів без конкурсу. Офіційних документів на цю тему ми не отримували. Проте бажаючих зі Сходу вступити до наших вишів є чимало. Деяких вже прийняли ще навесні за правом переводу. Наразі абітурієнти зі Сходу та з Криму беруть участь у конкурсі», – відзначив відповідальний секретар приймальної комісії Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка Павло Чопик.

У середньому на одне бюджетне місце Тернопільського вищого навчального закладу претендує три абітурієнти. У Київських або Львівських вишах – кількість абітурієнтів удвічі більша.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися