Тернопільські міліціонери спільно з громадськими активістами дбали про безпеку прочан під час Всеукраїнської прощі

unnamedМайже триста працівників міліції спільно з громадським організаціями забезпечували охорону громадського порядку під час  Всеукраїнської та Молодіжної прощі, яка відбулася цими вихідними в  одному із найбільших духовних центрів України –  Зарваниці, що на Тернопільщині. Правоохоронці не лише дбали про безпеку прочан, а й надавали допомогу усім, хто цього потребував.

У дводенному паломництві взяли участь понад сто тисяч віруючих з різних куточків нашої країни  та з-закордону. Люди подолали тисячі кілометрів, щоб спільно помолитися за мир і цілісність нашої держави. На прощу до чудотворного місця прибули і високопоставлені гості: Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр культури України Євген Нищук. Архієрейську святу літургію очолив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук.

Майже два дні триста працівників міліції охороняли громадський порядок  у Зарваниці.

Серед тих, хто вперше забезпечує безпеку прочан  – понад півсотня бійців  новоствореного спеціального батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Тернопіль”.

Цьогоріч допомогти співробітникам міліції  зголосилися і громадські організації: «Самооборона Майдану Тернопільщини», «Автомайдан» та Всеукраїнське об’єднання «Тризуб». Міліціонери спільно з активістами патрулювали місце паломництва, стежили за правопорядком, запобігали вчиненню правопорушень. Державтоінспектори наглядали  за безпекою руху на автошляхах до святого місця, здійснювали супровід піших груп прочан.

Правоохоронці  не лише дбали про безпеку віруючих, а й всіляко допомагали їм.  Зокрема, допомагали людям, які загубилися серед багатотисячного натовпу, розшукати  своїх рідних. Паломники зверталися до лікарів відомчої міліцейської служби за медичною допомогою. Таких фактів було чимало.

Загалом під час Всеукраїнської прощі порушень громадського порядку не допущено та будь-яких злочинів не зафіксовано.

Вам також може сподобатися