Ректор ТНПУ спростував інформацію про свої статки

sam_1709_140600903637Ректор Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Володимир Кравець спростовує інформацію про нібито його статки, про які було опубліковано інформацію на місцевих сайтах. Володимир Кравець під час сьогоднішньої прес-конференції продемонстрував фотографії нерухомого майна, яке на місцевих інтернет-виданнях було подано як його власність.

Володимир Кравець стверджує, що насправді він не має ніякого відношення до майна, зображеного на цих фото.  Серед майна, що безпідставно приписують ректору педагогічного університету:

“Будинок в селі Петриків, який насправді належить бухгалтеру економічного університету; будинок бухгалтера Тернопільського педуніверситету; квартира в будинку на вул. Острозького, кому належить зазначена квартира не знаю; дві земельні ділянки. Я спеціально прийшов в сільську раду і взяв довідку, що не маю до них відношення. Окрім цього, фотографують автомобілі, рік випуску зменшують на кілька років і вдвічі збільшують ціну. Мені також приписують статки моєї дочки, мого сина, що до мене не має ніякого відношення”, – каже Володимир Кравець.

Усе майно Володимира Кравця задекларовано, як у відділі кадрів ТНПУ імені Володимира Гнатюка, так і у податковій службі Тернопільської області. “Маю квартиру загальною площею 103, 6 кв. м. У мене є дача під Збаражем. Ця земельна ділянка з 1986 року, будинок побудований у 1987 році. У мене два автомобілі. В моєї дружини на вул. Острозького є квартира житловою площею 53 кв. м.”, – каже Володимир Петрович.

Прокоментував Володимир Кравець і інформацію про те, що в ректора педагогічного університету найвища зарплата в Україні. За словами науковця, його зарплата обґрунтовується його науковим ступенем, стажем та званнями. А систему оплати визначає держава і ніяк він як ректор не впливає на формування своєї зарплати. Увесь процес прозорий:

“Номінальна зарплата ректора – 3 715 гривень. Статус національного подвоює цю суму. Згідно контратаку добавляється 65 відсотків. Доплата за професорський статус – 33 %, доплата за ступінь доктора – 25 %, доплата за вислугу років – 30 відсотків, доплата за секретність – 10 відсотків,  надбавка за звання заслуженого – 20 відсотків. І виходить 19 тисяч гривень, це тільки за ректорство. Окрім цього, я – викладач. Ціле життя викладаю. Півставки професора – 1500, але далі знову вислуга, надбавка за ступінь, та інші надбавки”, – каже Володимир Кравець і додає, що його зарплата складала загалом 27 тисяч гривень, але на даний час у зв’язку з загальнодержавним обмеженням його зарплата становить – 18 тис. грн., паралельно має пенсію та стипендію.

Ректор ТНПУ імені В. Гнатюка готовий дати відповіді на усі запитання, які навколо даного вишу за останні часи були підняті і створили певні непорозуміння.

“З’явилася інформація, що нібито я дав вказівку не брати на роботу людей з обмеженими можливостями. Такої вказівки навіть ніхто не планував давати. Нас подали в суд. В університеті працювала інспекція по праці. Інспектор сказав, що не вистачає 4 чоловіка з обмеженими можливостями, а має бути 4 відсотка від загальної кількості. Ми пояснили, що в червні частина таких працівників звільнилася, а одна людина померла. Відповідно в кінці року, коли складається звіт, склалася дана картина, бо не встигли ще взяти на роботу нових людей. В цей час я перебував у відпустці, не знаходився в Тернополі, а інспектор приписав, що Володимир Кравець познайомився з протоколом, відмовився надавати пояснення та підписувати протокол, і це все подається в суд. Я той протокол насправді навіть не бачив. Суддя подивися на всі документи і сказав, що справа закрита”.

Володимир Кравець також пояснює, що немає підстав для комісії, яка за інформацією окремих інтернет-сайтів нібито незабаром має бути в університеті. Ректор університету також додає, що жодне питання, яке було порушено у зв’язку з хабарництвом у ТНПУ не доведено до суду. “На сьогоднішній день немає жодного судового рішення, хоча окремих людей (які мали відношення  до хабарництва – ред.) звільнили з роботи”, – зазначив Володимир Кравець на прес-конференції.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися