“Тернопільводоканал” не причетний до гибелі риби у річці Серет?

vodokanal-300x264На адресу КП «Тернопільводоканал» надйшло запитання від журналістів, щодо ситуації, яка склалася на на дамбі в смт Березовиця. Також представників мас-медіа цікавило чи не причетний бува водоканал до загибелі риби в річці Серет.

Ситуацію прокоментував начальник виробничо-технічного відділу КП «Тернопільводоканал» Тарас Федунчик:

«На очисних спорудах КП «Тернопільводоканал» є три каскади ставків біологічної доочистки стоків. Оскільки на другому каскаді відбулося розмивання дамби, то очищені стоки не поступали на третій ставок, а одразу скидалися в річку Серет. Жодного негативного впливу це на флору та фауну річки не мало.

Працівники КП «Тернопільводоканал» розпочали роботи з ремонту другої дамки, однак через їх специфіку та відсутність коштів, завершити ремонт власними силами не змогли.

Тільки на початку липня працівникам «Тернопільводоканалу» вдалося домовитися зі «Спецбудом» про виконання робіт з ремонту дамби. Необхідні кошти планується залучити з екологічного фонду.

Причиною можливої загибелі риби у річці Серет міг слугувати залповий скид забруднених стічних вод з молокозаводу на очисні споруди водоканалу, що відбувся днями».

Джерело: Like

Вам також може сподобатися