60% невиліковних хворих Тернопільщини потребують знеболення наркотичними препаратами

original-5c3d2b132d33b41fe7ef2d4c494a7ff5Проблему доступу пацієнтів до якісного знеболення обговорювали тернопільські медики під час семінару щодо обігу наркотичних речовин у медичній сфері.

Як повідомила головний спеціаліст-терапевт департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Лариса Матюк, невиліковна хвороба не має призводити до погіршення якості життя людини.

Зважаючи на те, що 60% невиліковних хворих потребують послуг цього напрямку медицини, в усьому світі дедалі більше уваги приділяється сучасним методам знеболення і догляду за такими пацієнтами.

За визначенням ВООЗ, паліативна допомога – це комплексний підхід, що має забезпечити максимальну якість життя пацієнта з невиліковним захворюванням.

Як підкреслила директор тренінгового центру Обласного центру паліативної допомоги Івано-Франківської області Людмила Андріїшин, не має бути застережень щодо морфіну та інших опіоїдних анальгетиків, якщо це стосується невиліковних хворих. А в цілому знеболюючі препарати треба правильно комбінувати, щоб забезпечити надійне знеболення і не посилювати страждань людини на останній стадії хвороби.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися