Тернопільський веслувальник виграв на чемпіонаті Європи бронзову медаль

thumb_17131_news_mТернопільський веслувальник Ельнур Ахадов у складі каное-четвірки на чемпіонаті Європи став бронзовим призером.

Європейська першість серед веслувальників пройшла нещодавно у Німеччині. Наш земляк здобував медаль разом з трьома колегами по команді – Дмитром Янчуком, Денисом Коваленко і Тарасом Міщуком. Хлопці у вирішальному заїзді на 1000 м. показали час 3, 20 хв, що дозволило їм здійнятися на третю сходинку п’єдесталу. Поступилися українці лише веслувальникам з Угорщини та Білорусам, які стали чемпіонами. Втім, як пригадує Ельнур Ахадов, експерти не вважали нашу команду серед претендентів на нагороди.

– Перед стартом головними претендентами вважали білорусів, росіян та румунів, – каже він. – Проте наша команда відчувала у собі сили поборотися за медалі, хоча довелося змагатися у важких умовах: шквальний вітер та високі хвилі. Звісно, що результатом ми задоволені, адже разом у команді працюємо не так давно.

До речі, успішний виступ нашої каное-четвірки на чемпіонаті Європи дозволяє їм взяти участь у чемпіонаті світу, що має пройти у Москві. Проте, враховуючи суспільно-політичну ситуацію в Україні, Федерація каное України ще визначається з участю команди на змаганнях у Росії. Проте спортсмени готові боротися за нагороди і проходять навчально-тренувальні збори.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися