Хто з тернополян підлягаю під третю хвилю мобілізації?

prizyvВерховна рада України 22 липня підтримала Указ президента «Про часткову мобілізацію». Під час представлення цього документа у парламенті секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій зазначив, що чергова хвиля мобілізації потрібна для того, щоб підсилити позиції українського війська та для проведення часткової ротації бійців у зоні антитерористичної операції.

Тож, протягом наступних 45-ти днів з дня опублікування згаданого документа, відповідно до затверджених мобілізаційних планів до війська забиратимуть військовозобов’язаних чоловіків та резервістів. Мобілізацію проводитимуть на території усіх областей України та Тернопільщини втому числі.

З приводу такої заяви, сьогодні ТВО Тернопільського обласного військового комісара полковник Володимир Катинський провів брифінг, де ще раз пояснив, хто підлягатиме під нову хвилю мобілізації.

“До часткової мобілізації підлягає така ж сама категорія військовозобов’язаних людей, яка була попередні дві черги мобілізації. Тож третій хвилі мобілізації підлягатимуть люди віком від 25 до 60 років, а із  вищого офіцерського складу – до 65 років”.

Якщо військовозобов’язаний, який буде викликаний повісткою військового комісаріату не з’являються, передбачається адміністративна й кримінальна відповідальність. Проте цим питанням вже будуть займатись представники міліції та Служба безпеки України.

Подібна  відповідальність чекає на військовозобов’язаних, які отримавши повістку намагатимуться перетнути кордон. В такому випадку кожен  понесе відповідальність, за те, що не з’явився до військової частини.

Тому призовник після вручення повістки має негайно з’явитись до військової частини, що вказана на повістці. Згідно з Законом, за кожним призовником зберігається його робоче місце та грошові виплати у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Також полковник Володимир Катинський запевнив, що нести військову службу можуть і жінки. Відтак представниці “слабкої” статі разом із добровольцями можуть звертатись до військового комісаріату. До слова, щирих патріотів та добровольців на Тернопільщині достатньо. Проте, за словами Володимира Катинського, вистачає і лжепатротів.

“Ми всі свідомі люди. Кожен має виконувати свій обов’язок, який прописаний у Конституції України. Прикро, що на Тернопільщині, у серці революції та патріотизму – багато лжепатріотів”.

Варто додати, що полковник Володимир Катинський спростував заяви, щодо інформації про найбільшу кількість солдатів відправлених саме з Заходу. Він стверджує, що Київщина, Житомирщина, Вінниччина набагато активніша у цьому плані. Також полковник ще раз підтвердив, що всі тернопільські солдати перебувають у Херсонські області.

Джерело: Свобода

Вам також може сподобатися